1С края на учебната 2014/2015 г. приключи второто издание на програмата „Въведение в танца“ на Фондация „Пространство за танц“. Тя бе реализирана с ученици от 21 СОУ „Христо Ботев“ в столицата и с подкрепата на Национален фонд Култура по програма „Публики“.

Програмата е замислена като дългосрочна работа на специалисти в областта на съвременния танц с училищата с цел да се създаде активно и позитивно ориентирано към съвременния танц и изкуства младо поколение. Проектът съчетава теоретична презентация, която чрез интересни видеоматериали, запознава учениците с възникването на съвременния танц, с основни личности и тенденции в него както и със съвременния танц в България..В практическата й част се дава възможност на участниците да се докоснат до съвременния танц чрез различни артистични практики. Това разширява общата култура на учениците и им осигурява възможност за ранен досег с изкуствата, споделят от фондацията.

Според ръководството на 21 СОУ „Христо Ботев“, което втора година подкрепя участието в Програмата „Въведение в танца“ на техни ученици, заниманието с танц дава възможност на младите хора да проявят личностни качества като концентрация, комбинативност, въображение и асоциативно мислене, качества, които в ежедневието са особено полезни за решаване на задачи от всякакво естество.
Програмата ще бъде продължена и разширена през следващата учебна година.

Copyright © 2024 Dance Space Foundation. All rights reserved.
Created by Optimall Solutions