„НЕВИДИМАТА РЕКА НА СОФИЯ” – уличен танцов проект на Фондация „ПРОСТРАНСТВО ЗА ТАНЦ”,

хореография - Лиат Магнези – Холандия, музика – Петър Дундаков, перкусии - Димитър Семов

в изпълнение на танцьори от Балет „Арабеск” - Ангелина Гаврилова, Мария Касабова, Таня Кацарова, Валери Миленков, Иван Маринов, Филип Миланов

Кога: 27.09.2013 – петък, 17.30 ч

Къде: Дворът (ул.Дякон Игнатий” 19) и градинката на Народния театър „Ив.Вазов”

Вход: свободен

Проектът е съфинансиран по програма „Сподели София” на Столична община за 2013 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г.

Проектът се реализира с любезното съдействие на Министерство на културата, Държавен музикален и балетен център-София

Медиен партньор - ФАКТИ БГ

Приятно забавление!

Танцовият спектакъл „Невидимата река на София” в откритото пространство на нашия град е за потока от енергия, генериран от човека в ежедневния градски живот – как хората се срещат, взаимодействат, как използват тялото си и обкръжаващата ги среда. Как се създава неспиращото движение на града.

Проектът изследва и отношението и емоциите, които предизвиква един непознат град в един творец, среща различни гледни точки по темите „движение”, „промяна”, „устойчивост” и предлага едно различно тълкуване на идеята за споделянето, споделяне не на истории за един град, а споделяне на емоции, породени от самия град.

За реализирането на проекта са поканени работещата в Холандия хореографка от израелски произход Лиат Магнези и композиторът Петър Дундаков. Поканата към Лиат Магнези за хореограф на проекта е следствие на интереса към нейната работа в подобен род проекти и по-конкретно широкият отзвук, който получи спектакъла MaProject във Вилнюс през 2009г., като част от програмата на „Вилнюс – европейска столица на културата”, в който тя участва като хореограф и съинициатор на проекта. Магнези работи по този проект съвместно с българския композитор Петър Дундаков, с който са работили заедно и върху други проекти в Холандия и Израел. ( “Birds echo” ,“Gazing my fall”).

Първият поглед на Магнези към София насочва вниманието й върху географския факт, че София е една от малкото европейски столици (наред с Мадрид) която не е пресечена от пълноводна река. София е заобиколена от планини. Това поражда идеята за създаването на „Невидимата река на София” чрез средствата на изкуството.

Фондация „Пространство за танц” подкрепя кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата - 2019 г.

За контакти:
Фондация „Пространство за танц”
Мобилен: + 359 897 969 780
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
www.dancespace.eu

Copyright © 2022 Dance Space Foundation. All rights reserved.
Created by Optimall Solutions