a30fa1c39a57bee5a1be25a41df2d454 big

На 29 октомври Фондация Пространство за танц представи на своята публика новия си нетрадиционен проект „Ехо от падащ цвят“, поетично танцов ритуал на посаждане на дърво, вдъхновен от книгата „Сянка от копнеж“ на поетесата и журналист Силвия Стефанова. Танцовото действие се състоя в парковото пространство около Музея за националното и политическо помирение, (бивше Гарнизонно стрелбище, зад хотел „Хилтън“)

Това е едно духовно пътешествие, в което старинните японски петстишия срещат своето българско ехо в поезията на Силвия Стефанова, а поезията се трансформира в музика и танц. Посаждането на японска вишна на това място насочва вниманието ни към отдавна изгубени ценности в нашето съвремие. Припомня ни красотата на тишината, празнотата, очакването. Позволява ни да погледнем с нови очи света, който създаваме за децата си, да чуем звука на падащ цвят, да усетим полъха на криле на пеперуда, да задържим мигове, отминали преди да се случат.

Синкретичното представление-ритуал е създадено от хореографа Боряна Сечанова, виолиста Валентин Геров , в изпълнение на танцьорите Марина Попова и Васил Дипчиков.

Танка поезията прозвуча чрез гласа на самата поетеса.

Copyright © 2024 Dance Space Foundation. All rights reserved.
Created by Optimall Solutions