Първи уличен балетен спектакъл

1 1

Уникалният проект "Невидимата река на София" взриви центъра на столицата. Петимата танцьори и един музикант (перкусии) предизвикаха публиката да ги следва. Избраният музикален инструмент допълнително наеликтризира тълпата.
 


1

Потокът от енергия и пулс заинтригуваха софиянци и ги накараха да се запитат как изглежда напрегнатия им ден. Потокът премина през танцьорите към публиката и я поведе по пътя на представлението.

Проектът е на Фондация "Пространство за танц" в изпълнение на артистите от Балет „Арабеск“. Авторите на проекта са Лиат Магнези (хореограф) и Петър Дундаков (композитор).

Танцовият спектакъл в откритото пространство на града показа енергията, генериран от човека в ежедневния градски живот – как хората се срещат, взаимодействат, как използват тялото си и обкръжаващата ги среда. Как се създава неспиращото движение на града.

2

Проектът изследва и отношението и емоциите, които предизвиква един непознат град в един творец, среща различни гледни точки по темите „движение”, „промяна”, „устойчивост” и предлага различно тълкуване на идеята за споделянето - споделяне не на истории за един град, а на емоции, породени от самия град.
Той представи „реката”, създадена чрез движението на хората в града. Оказа се наистина, че реката никога не е една и съща, тя постоянно се променя, постоянно тече и въпреки това остава....

Публиката на първия  уличен балетен спектакъл бурно аплодира балетистите.

3

Copyright © 2023 Dance Space Foundation. All rights reserved.
Created by Optimall Solutions