Два проекта в движение развиват духовните връзки между България и Япония и на 29 и 30 октомври ще зарадват почитателите на танцовото изкуство.
Вдъхновени от книгата "Сянка от копнеж" (издателство "Изток-Запад") на поетесата Силвия Стефанова, по преводите на Братислав Иванов, спектаклите предлагат нестандартно пътешествие в света на старинните японски петстишия танка.

"Ехо от падащ цвят" е пърформанс-ритуал, който фондация "Пространство за танц" ще представи на 29 октомври от 11,30 ч. в парка до Музея за националното и политическото помирение (зад хотел "Хилтън"). Хореографията на Боряна Сечанова, виолата на Валентин Геров, танцът на Марина Попова и Стефан Вучов и стиховете на Силвия Стефанова ще одухотворят поетично-танцовия ритуал по посаждане на дърво - японска вишна, който символизира кръговрата между любовта и изкуството.

На 30 октомври от 18 ч. на сцената на Музикалния театър предизвикателството се поема от "Арабеск". Премиерата на "Сянка от копнеж" въвлича в синкретичен спектакъл творци от различни култури. Три пиеси са включени в премиерната вечер. "Капка в океана" на композиторката Добринка Табакова и хореографа Антъни Мидълтън пък изследва състоянието на самота и празнота.

Copyright © 2024 Dance Space Foundation. All rights reserved.
Created by Optimall Solutions