u e1477673515443Стихосбирка с японски петстишия танка възпламени хореографи, музиканти и танцьори да създадат общо 4 творби, обединени в два проекта. Книгата на Силвия Стефанова „Сянка от копнеж“ е породила пърформанс-ритуала „Ехо от падащ цвят“ на фондация „Пространство за танц“. Той може да бъде видян само и единствено на 29 октомври от 11,30 ч в парка до Музея за националното и политическо помирение (зад хотел „Хилтън“).

По изненадващ начин хореографията на Боряна Сечанова, виолата на Валентин Геров, танцът на звездите от „Арабеск“ Марина Попова и Стефан Вучов и стиховете на Силвия Стефанова, ще одухотворят поетично-танцовия ритуал по посаждане на дърво – японска вишна, който символизира хилядолетния кръговрат между любовта и изкуството. Входът е свободен. Проектът се реализира с подкрепата на Министерство на културата.

На 30 октомври от 18 ч. на сцената на Музикален театър е спектакълът „Сянка от копнеж“ на балет „Арабеск“. В него са включени три пиеси. Две от тях са премиерни – „Шепот“ на хореографката Анна Донева по музика на Шостакович и „Удоволствието да не правиш нищо“ на Боряна Сечанова по музика на Телеман. Третата творба – „Капка в оекана“ на композиторката Добринка Табакова и хореографа Антъни Мидълтън изследва състоянието на самота и празнота.

uu 1024x681

Copyright © 2024 Dance Space Foundation. All rights reserved.
Created by Optimall Solutions