997c59ebbf259e6d87b821be72560895 big

Нова премиера на Балет "Арабеск" - "Сянка от копнеж" и пърформанс-ритуал "Ехо от падащ цвят" на фондация "Пространство за танц"

Два проекта в движение развиват духовните връзки между България и Япония и на 29 и 30 октомври т.г. ще зарадват почитателите на танцовото изкуство.

Вдъхновени от книгата „Сянка от копнеж“ /издателство „Изток-Запад“/ на поетесата Силвия Стефанова, по преводите на Братислав Иванов, спектаклите предлагат едно нестандартно пътешествие в света на старинните японски петстишия танка, които се трансформират в музика, поезия и танц.

Двата проекта интерпретират темата в различни пространства.

„Ехо от падащ цвят“ е пърформанс-ритуал, който Фондация „Пространство за танц“ ще представи на 29 октомври от 11.30 ч в парка до Музея за националното и политическо помирение /зад хотел „Хилтън“/. Изборът на мястото добавя стойност и нов поглед не само към самото произведение на изкуството, но и към атмосферата и откритите пространства на града. Входът е свободен. Проектът се реализира с подкрепата на Министерство на културата. Музеят за история на София е основен партньор, с медийната подкрепа на Информационна агенция „ФАКТИ БГ“.

Copyright © 2024 Dance Space Foundation. All rights reserved.
Created by Optimall Solutions